Bitterballen met gerookte zalm, roomkaas en dille

Bitterballen met gerookte zalm, roomkaas en dille! Zo ben je jaren aan het experimenteren met gerookte zalm in een bitterbal zonder succes, en zo schiet je in één keer raak met een spontaan idee. Deze bitterbal ontstond toen ik in mijn koelkast nog een restje dille en roomkaas zag liggen. Die smaken gaan geweldig samen met gerookte zalm. En zoals wel vaker gebeurt in mijn hoofd vraag ik me dan meteen af hoe dat zou smaken in een bitterbal. Nou, ik kan je inmiddels vertellen: fantastisch! Het zou me heel wat tijd schelen als al mijn bitterballen meteen zo’n schot in de roos waren. Het ‘geheim’ zit hem trouwens in het even laten weken van de gerookte zalm in wat melk. Dat maakt de zalm minder zout.

Ik vind deze bitterballen met gerookte zalm uitermate geschikt als borrelhapje met Pasen. Ze zijn – in tegenstelling tot veel van mijn andere bitterballen – niet zo knallend maar juist heel subtiel van smaak. Maar wel zo dat je de gerookte zalm en dille goed proeft.

Ze hebben eigenlijk geen dipje nodig maar wil je de zalmbitterballen toch ergens in dippen dan zou ik gaan voor citroenmayonaise. Het recept staat niet in Het Bourgondische Bitterballenboek en is verder ook nergens anders gepubliceerd. Je kunt het recept voor € 1,25 downloaden via deze link of via onderstaande button.

Bitterballen met gerookte zalm, roomkaas en dille

Ingrediënten

  • gelatine
  • boter
  • bloem
  • bouillon
  • gerookte zalm
  • melk
  • roomkaas
  • dille
Perfect als amuse of borrelhapje met Pasen. Deze bitterballen hebben een romige vulling waarin zowel de smaak van de zalm als de dille mooi naar voren komt. #bitterballen #pasen #paasrecept #zalm #gerooktezalm #vis #borrelhapje #amuse #bitterbalrecepten | www.bitterbalrecepten.nl

Op zoek naar meer bourgondische en goedgevulde bitterballen om zelf te maken? Probeer ook eens de vegetarische Truffel-Paddenstoel bitterballen of mijn aspergebitterballen.

CategoriesNiet gecategoriseerd

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept