Interactieve online bitterballenworkshop

Altijd al eens zelf bitterballen willen maken? Dat is helemaal niet moeilijk! Toch voelen veel hobbykoks een drempel om er thuis mee aan de slag te gaan. Maar wat als we het nou eens samen doen? Jij in jouw eigen keuken en ik in die van mij tijdens een online bitterballenworkshop 😀

Zijn deze online bitterballenworkshop geschikt voor jou? In principe kan iedereen prima uit de voeten met de stap-voor-stap recepten zoals beschreven in Het Bourgondische Bitterballenboek. Geen workshop nodig dus 😉 Maar…

  • Voel je nog een drempel om er mee aan de slag te gaan?
  • Kun jij nog wel wat extra tips gebruiken?
  • Of vindt je het gewoon fijn om op een bepaald tijdstip gezellig online met anderen in de keuken bezig te zijn en aan het eind een fijn voorraadje bitterballen in huis te hebben?

Dan zijn deze online bitterballenworkshops perfect voor jou!

Wat heb ik nodig om bitterballen te maken?

Vooraf krijg je een e-mail met daarin de boodschappenlijst met de ingrediënten die je nodig hebt. Als jij een goed gesorteerde supermarkt in de buurt heb kun je daar alles vinden. In de e-mail staat ook wat er aan voorbereidende handelingen nodig is. Wees niet bang; meer dan een bouillonblokje oplossen in heet water en wat ingrediënten klaar zetten is het niet! De bouillon moet echter wel afgekoeld zijn als we beginnen. Wat verder nog erg fijn is om in huis te hebben: een digitale keukenweegschaal, een siliconen spatel (zoiets bijvoorbeeld) en ruimte in je vriezer. Oh en goede zin!

Hoe ziet zo’n online bitterballenworkshop eruit?

Wat gaan we doen? De online bitterballenworkshops duren maximaal 3 uur. Dit lijkt misschien lang maar is inclusief een pauze van 45 minuten om de salpicon af te laten koelen zodat hij stevig genoeg is om te rollen. Vindt je 3 uur echt te lang? Het staat je uiteraard vrij om na 1,5 uur af te haken en het rollen en paneren van de bitterballen later zelf te doen. Instructies en extra tips hiervoor vind je na de workshop in je mailbox.

Het programma:
– we beginnen met een uitleg over het maken van bitterballen
– daarna gaan we stap-voor-stap de salpicon (= bitterballenvulling) maken
– pauze van 45 minuten om de salpicon in de vriezer af te laten koelen
– na de pauze gaan we verder met het rollen en paneren van de bitterballen

Het eindresultaat na de bitterballenworkshop

Aan het eind van de workshop heb je ongeveer 40 bitterballen om in te vriezen. Eenmaal ingevroren blijven ze zeker 3 maanden houdbaar. Op het moment dat je ze wilt gebruiken frituur je ze rechtstreeks uit de vriezer. Uiteraard kun je ze ook meteen dezelfde dag frituren. Laat ze in dat geval nog wel even goed koelen in de koelkast.

Meedoen?

Er zijn per workshop slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.
De workshops vinden plaats via Zoom. Hier hoef je geen apart account voor aan te maken. Je ontvangt de link om in te loggen ruim op tijd.

Heb jij al zin gekregen om zelf bitterballen te gaan maken? Schrijf je dan in voor één van de bitterballenworkshops via de webshop of via onderstaande links. De kosten per workshop zijn € 19,99 per deelname/inlog. Dit geldt per huishouden.

Volg mij online via Instagram als @bitterballenkoningin.nl of schrijf je in op mijn bitterballenmailinglijst via onderstaand formulier om als eerste op de hoogte te zijn van nieuwe data.

Online bitterballenworkshop als teamuitje?

Ben jij dit jaar opgescheept met de taak om het teamuitje te organiseren? Of een gezamenlijke activiteit voor je vereniging of familie? Ik geef de online bitterballenworkshops ook op aanvraag. Neem even contact op via ilona@bitterballenkoningin.nl voor de mogelijkheden en je wensen qua hoeveelheid deelnemers en gewenste datum/tijd.