Frikandel Speciaal bitterballen

Frikandel speciaal bitterballen als amuse

Er werd door veel van mijn volgers reikhalzend naar uitgekeken; het recept voor frikandel speciaal bitterballen! Het begon als een grapje toen MarcoBBQ me via een DM liet weten dat het tijd werd om zijn ‘frikanbitterballen speciaal’ te maken. Die bedacht hij voor een of andere frikandelchallenge. Zijn recept staat echter niet online en als Bitterballenkoningin vind ik het veel te leuk om zelf te experimenteren tot ik het perfecte frikandel speciaal bitterbalrecept heb gevonden. En dat heb ik!

De smaak van frikandel speciaal als vulling in een bitterbal of kroket stoppen is trouwens niet nieuw. De ‘frikabal’ en de ‘krokodel’ zagen eerder het levenslicht. Alle commerciële versies daarvan zijn echter alweer uit het assortiment. Schijnbaar is het even leuk om te proeven, maar overleeft hij het niet als vaste snack op de menu- of borrelkaart.

Online is ook geen recept te vinden voor frikandel speciaal bitterballen. Maar geen nood; ik heb me opgeofferd om ermee te gaan testen. Vanaf nu kun je als frikandel liefhebber je eigen frikandel speciaal bitterbal maken!

En mocht je nog denken dat dat echt heel smerig is; iedereen die ik hem liet proeven was er enthousiast over. Voor sommige dingen in het leven geldt gewoon; een beetje vreemd maar wel lekker 😉

Het recept voor frikandel speciaal bitterballen vind je in Het Kleine Bourgondische Bitterballenboekje dat voor slechts € 2,95 te koop is via deze link.

Recept frikandel speciaal bitterballen pin

Nog nooit zelf bitterballen gemaakt? In dit filmpje zie je hoe ik dat thuis doe.

CategoriesNiet gecategoriseerd

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *