Thaise groene curry bittterballen met aubergine (v)

Als je van pittig houdt dan zijn deze vegetarische Thaise groene curry bitterballen met aubergine een aanrader.

Voor een meer authentieke Thaise currysmaak kun je kleine, ronde aubergines kopen bij de toko. Zelf gebruik ik echter altijd ‘ gewone’ aubergines. Het verschil is bijna niet te proeven.

Een bezoekje aan de toko is sowieso wel aan te raden voor een goede kwaliteit currypasta. Zelf gebruik ik al jaren de currypasta van het merk Mae Ploy.

Wil je deze Thaise groene curry bitterballen liever iets minder pittig maken? Gebruik dan 1 in plaats van 2 afgestreken eetlepels groene currypasta. Uiteraard zijn de mogelijkheden om te variëren met andere currysmaken oneindig 😉

Op zoek naar meer (vegetarische) bitterbalrecepten? Naast de recepten die je op deze pagina vindt staan er 30 unieke recepten in Het Bourgondische Bitterballenboek. Een gratis inkijkexemplaar met 22 pagina’s download je meteen via deze link.

Thaise groene curry bitterballen met aubergine

Keuken: Nederlands
Trefwoord: bitterballen, vegetarisch
Porties: 60 bitterballen

Ingrediënten

  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 400 gram aubergine in blokjes gesneden
  • 120 gram boter
  • 120 gram bloem
  • 400 gram kokosmelk
  • 2 afgestreken eetlepels groene currypasta
  • 2 kaffir limoenblaadjes (djoeroek purut)

Instructies

  • Verhit de zonnebloemolie met de groene currypasta in een pan met dikke bodem en bak de stukjes aubergine zachtjes gaar. Dit duurt zeker 10 minuten. Haal de auberginestukjes uit de pan en hak ze nog wat kleiner.
  • Smelt de boter in dezelfde pan. Voeg in één keer de bloem toe en roer goed met een rubberen spatel. Laat gedurende 3 minuten zachtjes bakken om de bloem te garen.
  • Voeg de koude kokosmelk in één keer toe en meng het geheel al roerend tot een samenhangende massa. Haal de pan van het vuur.
  • Meng de aubergine door de salpicon. Proef en breng indien nodig op smaak met zout. Peper zal niet nodig zijn, omdat de currypasta al pittig genoeg is. Voordat je de salpicon laat afkoelen, voeg je er nog de limoenblaadjes aan toe.
  • Laat de salpicon afgedekt met vershoudfolie afkoelen, en plaats het in de koelkast om op te stijven. Bij voorkeur een hele nacht. Let op: verwijder tijdens het portioneren de limoenblaadjes, deze gaan niet mee in de bitterballenvulling!

Notities

Ga verder met het portioneren, rollen en paneren van de bitterballen met de aanwijzingen op deze pagina
Bitterballen met Thaise groene curry en aubergine
CategoriesGeen categorie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept