Ga terug
Ingredienten 100% Italie bitterbal
Recept afdrukken
5 van 1 stem

100% Italie bitterballen

Porties: 60 bitterballen

Ingrediënten

  • 500 gram gepelde tomaten uit blik
  • 150 gram boter
  • 20 gram tomatenpuree uit zo'n klein blikje
  • 190 gram bloem
  • 200 gram Parmezaanse kaas geraspt
  • 200 gram burrata in blokjes
  • 20 gram verse basilicum in fijne reepjes gesneden
  • 20 gram balsamicoazijn

Instructies

  • Zorg dat alle ingredienten klaarstaan. Pureer de gepelde tomaten met een staafmixer fijn en zeef het door een fijne zeef om de zaadjes te verwijderen.
  • Smelt de boter in een pan. Voeg de tomatenpuree (die dikke puree uit een klein blikje, dus niet de gezeefde tomatensaus) toe en laat deze zachtjes verwarmen in de boter, zodat de zuurheid verdwijnt. Voeg vervolgens in één keer de bloem toe en roer goed met een rubberen spatel om de ingrediënten te mengen. Laat 3 minuten zachtjes bakken om de bloem te garen.
  • Voeg de gezeefde tomatensaus in één keer toe en meng het geheel al roerende tot een samenhangende massa. Meng het goed door elkaar, zodat het warm is en haal vervolgens de pan van het vuur om 1 minuutje af te laten koelen.
  • Meng de blokjes burrata, de geraspte Parmezaanse kaas, balsamicoazijn en de basilicumreepjes goed met een rubberen spatel door de iets afgekoelde salpicon.
  • Proef nu en voeg naar smaak nog peper en zout toe. De salpicon mag best iets sterker smaken, eenmaal gefrituurd zwakt de smaak nog wat af. Wees echter voorzichtig met het zout, de Parmezaanse kaas is ook al zout.
  • Giet de salpicon over in een ovenschaal en laat afgedekt met vershoudfolie opstijven in de koelkast, het liefst een hele nacht

Notities

Ga verder met het portioneren, rollen en paneren