Zelf bitterballen maken; zo doe je dat! (video)

Schermafbeelding van YouTube filmpje Ilona de Wit in keuken

Denk jij dat het moeilijk is om zelf bitterballen te maken? Ik laat je in onderstaand filmpje stap-voor-stap zien hoe ik dat thuis doe. Het duurt nog geen 8 minuten. Nou ja, het filmpje dan he. Het zelf maken van bitterballen duurt wel iets langer.

Welke materialen je het beste kunt gebruiken, waar je op moet letten bij het zelf maken van salpicon (= bitterballenvulling) en hoe je het beste bitterballen kunt rollen, paneren, invriezen en frituren.

Heb je nog meer vragen na het kijken van dit filmpje? Of ben je enthousiast geworden om er zelf thuis mee aan de slag te gaan? Ik heb 30 van mijn favoriete bitterbalrecepten verzameld in ‘Het Bourgondische Bitterballenboek’ dat vanaf 27 maart 2020 verkrijgbaar is. Download via deze link meteen een gratis inkijkexemplaar met maar liefst 22 pagina’s met tips en bitterbalrecepten. Je kunt het boek overigens nu al bestellen via www.bitterballenboek.nl

En als je het een leuk filmpje vond, laat je dan meteen even een reactie achter op YouTube?

CategoriesNiet gecategoriseerd
 1. Ernst says:

  Dag Ilona. Net je bitterballenboek ontvangen. Ik ben helemaal enthousiast! En….ik heb in deze coronatijd een nieuwe hobby gevonden. Ik ga beginnen met de rundvlees al. Eerst de soep, dan de salpicón, de volgende dag draaien en paneren, nog een nachtje in de vriezer en dan smullen! (Als alles goed gaat). Moet nog wel eerst een frituurtje kopen. Dank je wel

  1. ilona says:

   He Ernst,
   Dank voor je enthousiaste reactie! Alleen al het opzetten van de bouillon en de geur die daar vanaf komt is heerlijk. Voor de overige bitterballen gebruik
   ik trouwens geen zelfgemaakte bouillon; die knallen al meer van smaak door de andere ingredienten. Een perfect frituurtje voor bitterballen is deze kleine van 1 liter.

 2. Elly says:

  Ik kwam je boek tegen in een kookblad en was meteen super enthousiast. Ik was al elke dag aan het koken maar nu in deze vervelende tijd, ik zit ook nog eens in de risicogroep, was ik wel op zoek naar meer uitdagingen. Gevonden dus. De voorbewerking voor de chorizo-paprika staat in de koelkast. De smaak is al super. Morgenochtend rollen en dan in de vriezer. De frituurpan is besteld en dan zal het vast smullen worden.

  1. ilona says:

   He Elly, dankjewel voor je reactie! En wat ontzettend leuk om te lezen dat je meteen aan de slag bent gegaan 🙂
   Zelf bitterballen maken is inderdaad een leuke uitdaging. En ik beloof je; je wordt ook heel blij van het eindresultaat!

 3. MARIA VAN DONGEN says:

  heel goed om te leren, Ik woon in NZ dus MOET ik ze wel zelf maken. Ik zag dat ze alleen door eiwit gaan. Wat doe je dan met de dooiers ???

  1. ilona says:

   He Maria, ik koop een flesje met vloeibaar eiwit en hou dus geen dooiers over. Je kunt echter ook het hele ei gebruiken maar de korst wordt dan wat minder krokant.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *